Красимир Ципов: СДС ще има водачи в листите на изборите, работим, за да увеличим разликата с БСП преди вота

„Ще има процес на проветряване в ГЕРБ и нови лица. На тези избори се явяваме в коалиция със СДС. По всяка вероятност тя също ще има водачи на листи. Поне такива разговори текат в момента. Има вероятност лидерът на СДС да води един от столичните райони, както и в големите областни центрове. Откакто е напуснал ГЕРБ, Цветан Цветанов говори за близостта ни с ДПС, но няма никакви доказателства“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов пред Нова ТВ.

„Ние работим, за да увеличим преднината ни с БСП и се надявам това да се случи на изборите. Към настоящия момент Бойко Борисов е нашият кандидат за премиер. Трябва обаче да мине изборната кампания, след която да седнем на масата за преговори с останалите политически сили, които ще влязат в Народното събрание. Влизаме в предизборната кампания с амбицията да покажем добри резултати и да получим първи мандат за съставяне на кабинет. Политическите субекти, с които ще водим преговори са ВМРО, както и НФСБ и „Воля“. Те биха били естествен партньор. „Демократична България“ също не трябва да бъдат изключвани от разговорите, имайки предвид, че сме от едно европейско политическо семейство“, каза още Ципов.

„Вече сме били опозиция, след като сме спечелили избори през 2013 г. Възможна е и хипотезата на „правителство на малцинството“, както при първия ни мандат. Управленската ни програма е почти готова. Предполагам, че в началото на предизборната кампания ще бъде представена. Въпрос на седмица или на десет дни“, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)