Красимир Анев завоюва сребро на Европейското първенство по биатлон

България спечели медал още на старта на Европейското първенство по биатлон в Душники-Здруй (Полша), което се излъчва в каналите на БНТ.

Красимир Анев завоюва сребро в индивидуалната дисциплина на 20 километра. Българинът не направи нито една грешка в стрелбата и финишира за 50:05.7 минути. Това е пети медал за Анев от Еврошампионати и остана на крачка от първата си титла.

Златният медал спечели руснакът Александър Логинов, който направи една грешка, но със страхотно бягане постигна по-добро време от Анев с 11.4 секунди.

На подиума се качи още един представител на Русия. Алексей Слепов се пребори със своя сънародник Юрий Шопин за третото място. Слепов не направи грешка в стрелбата и остана на 53.6 секунди от победителя.

В шестицата влязоха още двама руснаци – пети е Алексей Волков, а шести – Дмитрий Малишко.

В състезанието участваха още 5-има българи. Димитър Герджиков с две грешки завърши на 24-о място, Владимир Илиев направи пет пропуска и остана на 29-а позиция. Антон Синапов финишира 59-и с пет наказателни минути, Михаил Клечеров е 65-и с четири пропуска, а Димитър Парталов зае 95-о място с шест грешки в стрелбата.


image0 (9K)