Красиво! Откриха две учебни помещения от бъдещето (СНИМКИ)

В Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък преподаватели и ученици се поздравиха с откриването на нови интерактивен кабинет по туризъм и учебна кухня.

С благословия за здраве и нови знания в Деня на Свети Наум Охридски, най-младият сред учениците на Светите братя Кирил и Методий, казанлъшки духовници осветиха новите придобивки на гимназията.

Директорът Антони Илиев приветства гостите в празничния ден: кмета на община Казанлък Галина Стоянова, началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова, училищни директори, представители на бизнеса и културни институти в града. Той с радост отбеляза, че новите помещения са само част от поредицата подобрения, извършени в учебното заведение през последните години. Антони Илиев подчерта общия приоритет за развитие на туризма в Долината на розите и на тракийските царе и изтъкна добрите международни изяви на възпитаниците на ПГЛПТ през последните години в Англия, Испания, Австрия, а през следващата година – и в Испания. „Професионалната гимназия е вече в списъка на 4-те иновативни училища в Казанлък, заедно със СУ „Екзарх Антим I“, ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“ и ОУ „Кулата“.“, отбеляза Илиев.

Гостите имаха възможност да се запознаят със съвсем новата за Казанлък интерактивна игра за различни туристически обекти, разработена съвместно с Исторически музей „Искра“, както и да разгледат модерната учебна кухня, която ще подготвя бъдещите кадри за ресторантьорския бизнес.


image0 (9K)