Красиво! Жест на деца направи една жена щастлива

Днес прочетох във Фейсбук тази история, пресподеляна от мнозина. Реших да я подаря на читателите на ЗАРАТА, защото понякога забравяме колко е красив живота и колко много зависи от нас да бъде такъв – в случая: да сме родители, способни да научат децата си на благородство, емпатия, човечност

Здравейте! Искам да споделя нещо с вас!

Вчера имах рожден ден и моето момченце – на 10 г., реши да ми подари орхидея като подарък! Баща му не е в България в момента да му даде парички и той, милият, си събирал от джобните, които са 1 – 2 лв. на ден и то не всеки ден му ги давам. Та така събрал 19 лв., обадил се на една моя позната от квартала да я помоли да му я купи, а той да ѝ даде паричките! Изненадата беше прекрасна за мен, но искам нещо друго да споделя!
В училище синът ми си броял паричките на чина и момиченцето до него го попитало за какво събира тези пари. Той споделил, че имам рожден ден и че обожавам орхидеи, че имам над 15 и ги събирам. Затова иска да ми подари „мини“ или както тоя я нарича „бебе орхидея“, защото такава съм нямала и много ще се зарадвам!

Казал ѝ,че се притеснява от това дали ще му стигнат паричките и тогава Ема изважда от портмонето си 5 лв.и му ги дава. Казала му – ето ти тези пари и ги прибави към твоите 19 лв. Вече имаш 24, дано стигнат. Той я попитал защо има в себе си 5 лв., а тя му казала, че това са ѝ паричките за 3 дена. Той я попитал: „Какво ще ядеш тези 3 дена, докато си на училище?“ Тя му отговорила: „По важно е майка ти да е щастлива и да получи подарък, отколкото аз да ям!“
Толкова съм трогната от жеста на това дете, че исках да го споделя с вас. За радост на сина ми орхидейката струваше 17 лв. На другия ден ѝ върна паричките и ѝ благодари за жеста! Тази постъпка от това дете, което дори не ме познава, ще помня цял живот!


image0 (9K)