Красивата секретарка на Божков била племенница на секссимвол на българското кино

Красивата  секретарка на Васил Божков  Йонна Чолакова беше арестувана и в сряда съдът реши, че тя трябва да остане в ареста.

Йоана Чолакова е обвинена като част от престъпната група на Божков и е организирала срещи с иманяри. Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена, при положение, че само е носила кафета, вода и папки. Пред съда тя каза, че никога не е била член на управителните съвети на дружества на Божков. От думите ѝ стана ясно, че живеела с мисълта, че не е постигнала нищо сериозно в живота си, въпреки че имала завършени две висши образования.

Наяве излязоха семейните отношения на Йонна Чолакова. Оказа се, че арестуваната секретарка на Божков е племенница на актрисата Аня Пенчева. Майка на Йонна е Валентина Пенчева – Чолакова, която е сестра на секс символа на българското кино. Тя работи като одитор в различни държавни институции. Твърди се, че именно тя е ходатайствала дъщеря ѝ Йонна да започне работа като секретарка на Божков.

Според прокуратурата от 2014-а до 2019-а година Йоанна Чолакова е била началник на кабинета на мултимилионера и координирала голяма част от престъпната му дейност. Освен това Чолакова е била в Надзорния съвет на Холдинг „Пътища”, който работеше по инфраструктурно строителство с договор от обществени поръчки. В последната година племенницата на Аня Пенчева е административен директор на ПФК „Левски“.


image0 (9K)