Кралят на попа оживява в мюзикъл на Бродуей

Животът на Майкъл Джексън ще бъде пресъздаден в нов мюзикъл, който се очаква да направи премиерата си на Бродуей през 2020 г. В мюзикъла ще бъдат използвани песни от богатото музикално творчество на Краля на попа.

[ad id=“225664″]

Заглавието на мюзикъла все още не е известно. Текстът ще бъде написан от Лин Нотидж, която преподава театър в Колумбийския университет и е двукратна носителка на наградата „Пулицър” за драматургия. Нотидж работи над него с благословията на наследниците на Майкъл Джексън.

В ролята на режисьор и хореограф на спектакъла ще бъде носителят на наградата „Тони” Кристофър Уилдън, който е голямо име в балета и е работил в Лондон и Ню Йорк, включително и по адаптация на „Един американец в Париж”.

Не за първи път историята на живота на Джексън се появява на сцената. „Цирк дю Солей“ вече направи два спектакъла около хитовете на певеца.

Michael Jackson One, който се играе от 2014 г. и сега може да се гледа в Лас Вегас и Michael Jackson The Immortal World Tour, който се завъртя между 2011 и 2014 г., също с подкрепата на неговите наследници.

[ad id=“263680″]

Кралят на попа Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст през 2009 г. от свръхдоза аналгетик, предписан от личния му лекар, за да му помогне да заспи.


image0 (9K)