Кралицата на българската комедия 70 години на сцена и продължава да танцува

Легендата Стоянка Мутафова празнува 70 години на сцената с грандиозен спектакъл на 2 февруари в Зала 1 на Националния дворец на културата. Дни преди юбилея и 97-ия ѝ рожден ден „Госпожа Стихийно бедствие” даде специално интервю за NOVA.

Тя сподели, че като млада искала да стане певица. „Но аз съм мързелива, а при пеенето се изисква много труд”, откровено споделя легендата на българския театър.

Мутафова разказа още, че преди началото на кариерата ѝ, нейното шеметно развитие предсказва случайно срещната на улицата гледачка.

Как преди премиерата на спектакъла за юбилея е паднала 2 пъти,  ударила е главата си и едва са я вдигнали, вижте във ВИДЕО

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. „Кралицата на българската комедия“, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли.

А юбилейният ѝ спектакъл ще бъде до известна степен изненада за самата рожденичка, разкриха организаторите. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Аня Пенчева и Кирил Ефремов. Билетите отдавна са разпродадени. И именно поради огромния интерес „Соспожа Стихийно бедствие” е готова да повтори честването на 12 март, отново в зала 1 на НДК.

 


image0 (9K)