Край на грипната епидемия в Софийска област, Бургас и Видин

Отмениха грипната епидемия в Софийска област, Бургас и Видин. На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детски и женски консултации, свиждания в болниците, както и поставяне на имунизации.

[ad id=“263680″]

Грипната епидемия се отменя и на териториите на общините Габрово и Сливен, съобщиха от здравното министерство, предаде Дарик. Заради висока епидемична заболяемост на територията на Монтана обаче грипната епидемия в областта се удължава до 11.02.2018 г. Занятията във всички местни учебни заведения в областта се преустановяват до 09-и февруари, включително.

Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Учебните там ще влязат в класните стаи на 7 февруари, а всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане.

[ad id=“218001″]

С цел ограничаване на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от утре до 09-и февруари се преустановяват детските и женски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в болниците.

 


image0 (9K)