Край на временните обекти по плажовете

Край на временните обекти по плажовете в големите курорти и закриване на държавното дружество „Слънчев бряг“. Това поиска вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи NOVA.

[ad id=“225664″]

Временни обекти следващото лято може и да не съществуват. Това обаче ще стане, само ако бъдат приети промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие и в Закона за туризма, които да премахнат съществуването на така наречените „временни обекти”.

След като отчете успешен сезон по морето и ръст на приходите в хазната с близо 400 милиона лева, Симеонов беше категоричен, че предстоят промени. Той поиска да се забрани наличието и поставянето на каквито и да е преместваеми обекти на територията на националните курорти, с изключение на тези, които са задължително необходими за работата на концесионните територии. Това са спасителни постове, медицински пунктове, водни атракциони.

[ad id=“237001″]

Местните недоволстват. Хотелиерите обаче се радват. Те нямат против и да се закрие Акционерното дружество „Слънчев бряг“. А инфраструктурата, за която отговаря да бъде прехвърлена на община Несебър. Но от Държавното дружество не са готови да ги закрият.

Дали и какви промени ще има в законите ще стане ясно след няколко месеца, в пленарната зала на парламента.


image0 (9K)