Крайният срок за подаване на оферти за изпълнител на реновирането на гара Стара Загора е 21 март

Крайният срок за подаване на оферти за изпълнител на проекта за реновирането на гара Стара Загора е 21 март, а за консултант – 7 март. Идейният проект е на „КИГ-ИПС-ЕКА“.

Прогнозната стойност на проекта, както ЗАРАТА вече писа, е 10 951 192 лв. без ДДС. Възлагането е на инженеринг, т.е. – изготвяне на технически проект за строителство и авторски надзор.

Ще бъдат обновени приемното здание, сгради Пост – едно и две, пешеходния подлез, перонните покрития на перон едно, две и три. Ще бъде ремонтирана и модернизирана цялата съществуваща инфраструктура, така че гарата да отговаря изцяло на европейските изисквания за железопътен транспорт. Целта е пътниците да се чувстват удобно и уютно. Да имат на разположения удобствата и услугите, които ще направят пътуването им максимално приятно.

Отделено е специално внимание и на достъпността на средата – за хора с увреждания и за възрастни пътници. Досега преодоляването на стълбите към и от подлезите, бе непреодолима трудност за хора с двигателни проблеми. Ще бъдат изградени четири асансьора и ескалатори.

Веднага след избора на изпълнител и надзор, ще бъде стартирана работата по проекта.


image0 (9K)