Крадлата на дарение за болно дете е пусната от ареста с мярка „подписка“

Арестуваната за кражба на кутия с дарение за лечение на болно дете, Доника Попова от Бургас, е пусната от ареста с мярка за неотклонение „подписка“. Неиният съучастник, който на заснетото видео се вижда как прикрива Доника, докато тя прибира кутията в чантата си, остава зад решетките, реши Бургаския районен съд.

Според прокуратурата, те са откраднали около 400 лв. Сумата се е събирала в магазин в бургаския комплекс „Славейков“ за лечението на малкия Любчо, който страда от рядко заболяване на очите, което му позволява да различава само цветове, но не и обекти.

Доника,за която има непотвърдена информация,че е наркозависима, обещала, че майка й ще помогне, за да се възстанови сумата. Сред мотивите за по-леката й мярка е, че е безработна и е майка на малко дете. Макар да не е осъждана, спрямо нея има няколко дела за дребни кражби.

Съучастникът й, Петко Великов, е наркозависим, има 13 присъди за кражби. В искането си да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение,той е изтъкнал, че майка му е болна от рак,а баща му – трудноподвижен и нямало кой да се грижи за тях.
Източник: offnews.bg


image0 (9K)