КПКОНПИ – трудно име със страшни правомощия

Предлагам ви извадка от статията във вестник „Капитал“, гарнирана с моя коментар:

„КПКОНПИ е името на комисията, която с промените, гласувани на въпросното заседание, получи право да иска конфискация на имуществото на всеки, без да е длъжна да доказва каквато и да е връзка с незаконна дейност. Същата комисия ще може да води безкрайни проверки и докато те текат, да ги използва за тормоз и повод, за да атакува публичния имидж на проверяваните.

А от вчера за нея ГЕРБ и ДПС предлагат още правомощия: да призовава гражданите – по ред, който самата тя определя с правилника си; ако някой не се яви, хем да бъде глобен, хем да бъде принудително доведен от МВР. Органите на КПКОНПИ ще могат да запечатват помещения и да ползват маски при контактите си с гражданите. И, разбира се, председателят на комисията ще се движи с охрана и кола на НСО, колите на КПКОНПИ ще могат да се движат с лампи и сирени.“

ГЕРБ с един замах унищожи върховенството на правото. Предлагам да кръстят новия закон; „Закон за борба с политическите ни опоненти, бизнес конкуренцията и неудобните като цяло“ Този закон просто дава карт бланш на една институция да се превърне в законна репресия и директно нарушава неприкосновенноста на частната собственост. Вникнете внимателно! КПКОНПИ получи право да иска конфискация на имуществото на всеки, БЕЗ да е длъжна да доказва каквато и да е връзка с незаконна дейност!!! Разбирате ли? Те НЯМА нужда да доказват незаконна дейност!

Заличаването на всякаква връзка между престъпната дейност и отнемането на имущество, на практика означава, че могат да конфискуват ЗАКОННО придобитото имущество на всеки!? Това адски ми прилича на конфискациите след 09.09.1944г. с мотива „незаконно забогатял“. Искам да обърна внимание на всички народни избраници в парламента, че Светата инквизиция, въпреки че е използвала нечовешки методи за „водене на следствие“ и е прибягвала до жестоки мъчения за изтръгване на самопризнания от подсъдимия, е имала задачата да разследва и в САМО случай на ДОКАЗАНА ВИНА, да осъжда виновния за ерес.

Автор: Биляна Амбарева – Фейсбук профил . Заглавието е на редакцията


image0 (9K)