Коя е чаровницата Даяна Ханджиева – младата лекарка Катя в „Скъпи наследници“? СНИМКИ

Българския телезрител е засипан в последно време от родни сериали. Жестоката борба за рейтинг между двете основни телевизии ги кара да произвеждат все повече български филми, които определено се радват на интерес. От 18 часа по бТВ в битката се включи и съвсем новият „Скъпи наследници“.

[ad id=“263680″]
Даяна Ханджиева, която играе младата лекарка Катя, е свежо попълнение на актьорския небосклон и доста обещаващо. Участвала е в сериала „Фамилията“, но както сама се шегува, ролята ѝ е била толкова „голяма“, че ако мигнеш, ще я изпуснеш. Тя не е актриса по професия, учи Реклама в Нов Български университет, а страст ѝ е хип хопа. Не разкрива дали има гадже, но това си е нейна работа. Знае се, че по време на снимките на холивудска продукция у нас по нея си е паднал американският акьор Итън Хоук.

А иначе Дая, както я наричат приятелите ѝ, има страхотно излъчване и дори да не е професионален актьор, талантът ѝ е безспорен. Самоуверената млада лекарка Катя от сериала е красива, умна и чувствителен човек. И е точно такава, каквато е и Даяна, която влиза изключително успешно в ролята.

За седмица екранно присъствие вече е ясно, че тя е едно от безспорните открития на тв сезона. „Страх имаше и той идваше основно от факта, че съм нова в тези среди и не знаех как ще ме приемат останалите актьори, дали ще се справя с поставените задачи, дали там ми е мястото. Но с помощта на целия екип превъзмогнах тези притеснения.“, разказва Даяна за „Монитор„. Да крои маркетинг стратегии и смислени текстове за кампании, каквито прави през следването си в НБУ, обаче е нейния „Б“-план, ако пътят ѝ към сцената се окаже прекалено трънлив и осеян с компромиси.

Мечтае да бъде актриса още преди да спре да вярва в Дядо Коледа, преди две години една среща с продуцента Михаил Менкаджиев, снимал продукции на HBO и Netflix, ѝ носи джакпот – дебют в „Скъпи наследници“.

„Катерина е прекрасна. Ако беше истинска, щяхме да сме приятелки, точно защото имаме много общо помежду си. И двете не говорим много, искаме да сме самостоятелни, опитваме се да вземаме рационални, а не импулсивни решения, и двете харесваме зеленооки мъже. Но в същото време сме и много различни – за разлика от нея, аз не бих учила медицина. Първо заради огромната отговорност, която носят лекарите, после заради безграничния учебен материал, който трябва да усвоят“, категорична е Даяна.

[ad id=“225664″]

Сред най-екстремните ѝ моменти при снимките били сцени при -21 градуса по пуловер. „Забравяш си репликите от студ, устата ти се сковава, очите ти се насълзяват от вятъра, подсмърчаш постоянно, цялото ти тяло трепери и отгоре на всичко трябва да останеш в образ и да се правиш, че хич не ти е студено. И така почти цяла зима. Ако изключим метеорологичните условия, моята героиня влиза в немалко опасни ситуации, които тепърва ще видят зрителите. Мога да издам само, че Лорина (б.а. Камбурова) успя да спре един кон, който щеше да мине през мен наистина“, спомня си Ханджиева.

Между персонажите, изиграни от Орлин Павлов и Даяна, прехвърчат истински искри, освен неловки спомени, дрон и терапевтични крясъци в гората. Тепърва тези пламъци ще държат зрителите на бТВ нащрек.

Любопитно за пъстрия живот на един от „Скъпите наследници“ в новия български сериал

След заснемането на 170 епизода от сериала „Скъпи наследници“ актьорите коментират, че вече не могат да си стоят вкъщи


image0 (9K)