Кошмарът за Григор Димитров продължава

Кошмарът за Григор Димитров продължава. Първата ни ракета беше принуден да се откаже от Мастърса в Шанхай поради контузия.

[ad id=“225664″]

Организаторите разкриха неприятната новина, информирайки, че хасковлията е с травма в глезена. На негово място в основната схема влиза Андреас Сепи.

С отпадането от турнира в Шанхай Гришо, който в момента е осми в световната ранглиста, губи и шансове да защити титлата си от финалите в Лондон.

Мастърсът в Китай се провежда от 7 до 14 октомври.

Аут от турнира са още някои от най-добрите играчи в света – Рафаел Надал, Анди Мъри, Давид Гофен и Томаш Бердих, които също лекуват травми.

Припомняме, че Григор за последно игра на АТР 500 турнира в Пекин, където претърпя разочарование, след като в първи кръг победи Тенис Сандгрен, но в следващата фаза отстъпи на Душан Лайович.

[ad id=“263680″]

Заради всички тези проблеми Гришо ще изпадне не само от Топ 10, но най-вероятно и от Топ 20 в световната ранглиста. Сривът, който предстои за него, е непреодолим, защото няма как да защити точките, спечелени на турнирите от миналогодишните им издания.

„Това е огромен кошмар, който го сполетя. Фактът, че ще изпадне даже от Топ 20 силно го притесни. Но ние сме сигурни, че ще намери сили да се върне там, където му е мястото“, коментираха пред БЛИЦ близки на Григор.


image0 (9K)