Кошмарно пътуване за българи в чужбина с автобус на наша фирма

Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците. Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. В автобуса са пътували 47 българи. От фирмата са изпратили друг автобус, който според пътници също е имал повреда.

Тръгнахме в събота в 9:30 ч. сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 часа. Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 ч. минахме хърватската граница. Влязохме в Хърватия и в 2:30 ч. автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса„. Това разказа в ефира на bTV Анка Стоянова, която е сред пътниците.

Новият автобус пристигна в 18:30 ч., тоест  на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 часа„, допълни тя.

Вторият автобус, който ни изпратиха, също се развали, след като влязохме в Словения„, подчерта Анка Стоянова. По думите й шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път. Тя подчерта, че в новия рейс парното не работи и пътниците буквално са „опаковани”.

Всички стоим и мръзнем“, каза Анка Стоянова. В момента автобусът пътува и е в Италия.

Тя твърди, че половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който ще се пътува около 1000 километра допълнително.

След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, както и ситуацията по граничните пунктове„. Това заяви Весела Смилец – директор „Връзки с обществеността” на „Юнион Ивкони”.

Тя каза, че автобусите на фирмата са доста нови. Смилец нямала информация – в „резервния“ автобус да няма парно.

„Напротив! Знам, че пътуването продължава добре въпреки закъснението“, изтъкна тя.  Смилец твърди, че пътниците са били настанени на топло място. Освен това, на два пъти им раздали храна и вода. Получавали и своевременно информация.


image0 (9K)