Кошлуков след скандала с „Референдум“: Сидеров няма да стъпи в БНТ!

„Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение.“ Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в сутрешния блок на обществената телевизия.

Причината за думите на медийния шеф е грозният скандал, който лидерът на партия „Атака“ предизвика в предаването „Референдум“ снощи. Наложи се в студиото да влязат полицаи, а ефирът бе прекратен за кратко, докато националистът бъде изведен от студиото. Днес Кошлуков обяви, че докато той е генерален директор на БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира. Той заяви, че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията.

Редакторът на „Референдум“ Татяна Тасева обясни, че основна цел на предаването е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой.

„Реплики от рода: „Това е обществена телевизия, ще си правя каквото си пожелая“ са недопустими“, каза тя.

Униформени изведоха принудително Сидеров от студиото на „Референдум“ по БНТ

 


image0 (9K)