Кошлуков: Голямата измама, която ни готвят с гласуването

Да повторим – първо ни задължиха да излезем, после ни позволиха да гласуваме с НЕ, а накрая малко ни посплашиха с наказание. Комбинацията от тези три промени обаче не е достатъчна, за да им свърши работа. Трябва и още нещо, за да си оплетат кошницата докрай. И то се появи, в приложение №2 към кодекса, методиката за броене на гласовете.

Сигурно знаете, че направиха гласуването задължително.

С тази промяна в изборните правила политиците се надяват да закарат повече хора до урните. Това изглежда като добро решение – ако гласуват повече, тогава купените гласове ще имат по-малка тежест, или поне така ни обясняват. Същото е и с аргументите им, че така младите ще излязат, да решават сами бъдещето си и другите подобни клишета, които се набиват в главите ни от властта.

Разбира се, политиците са наясно, че много от гражданите на страната не могат да ги понасят. Това е основната причина хората да не гласуват, те просто не виждат защо. Ако имат интерес, урните са отворени за всички, няма кой да ги спре. Хората не гласуват, защото не искат да гласуват за тези, не защото не им се гласува.

И политиците измислиха принудата, уж за да ни накарат да избираме. Но избор няма. Те го знаят, затова направиха следващия ход – добавиха квадратчета в бюлетината, където пише: Не подкрепям никой. И ето, казват те, щом някой не ви харесва – ами даваме ви и тази възможност, да накажете системата, да изразите отрицанието си. Дотук изглежда честно, нали? Политиците кимат убедително, тръбят колко са принципни и как разбират, че хората са разочаровани и имат право да изразят своето разочарование с наказателен вот.

Ако все пак не гласуваме, политиците ни заплашват, че ще ни изтрият от списъците, че ако не гласуваме два пъти на избори, ни заличават. Това е третата стъпка, която предприе властта. С тази промяна в кодекса се завърши схемата за голямата измама, която ни готвят.

Да повторим – първо ни задължиха да излезем, после ни позволиха да гласуваме с НЕ, а накрая малко ни посплашиха с наказание. Комбинацията от тези три промени обаче не е достатъчна, за да им свърши работа. Трябва и още нещо, за да си оплетат кошницата докрай. И то се появи, в приложение №2 към кодекса, методиката за броене на гласовете.

В тази четвърта стъпка властта вече свали маските. Понеже не се тревожи, че хората четат разни неща като Методики, Приложения и Алинеи, тя там директно показа истинската цел. Според това решение, целият отрицателен вот, хората, гласували с Не подкрепям никого, се – забележете – изваждат от броя на действителните бюлетини. Броят се само другите, за кандидатите. И ако един от тях е събрал 51%, става президент, точка. Може 90% от народа да гласува с НЕ, тогава с пет процента и половина ще изберат президент. Нека пак кажем – ако гласуват три милиона души, президентът може да го изберат със сто хиляди гласа. С тези гласове и в парламента не може да се влезе, но сега ще може да стане президент.

Всичко това е безумно, а и незаконно. Но Плевнелиев не сезира Конституционния съд, нито пък така наречената опозиция. Правото на глас е за всички, не може да те трият от списъците. Подадените действителни бюлетини са еднакви, не може да броиш които си искаш, а другите в кошчето. Ако 90% казват Не, значи е Не, не е избран нито един от идиотите, които ни пробутват. Но това няма значение за властта, няма и кой да ѝ потърси сметка, а на тези избори с горните четири стъпки някой си подсигурява удобно и президентството.

Вече е късно, драги читатели, за действие. Нито Плевнелиев, нито Мая Манолова, нито някой друг ще гъкне, защото всички са в кюпа, всичко е уговорено. Ние имаме следните възможности:

Да не гласуваме. Нищо не могат да ни направят, няма да ни махнат от списъците на избирателите, а след тези избори ще намерим начин да сезираме КС и тази измама ще бъде приключена. Защото ако излязат над 51% от всички избиратели, още на първи тур може да си направят президент със 100 000 гласа, както се вижда. По закон гласуват ли повече от половината граждани, който събере 51% печели, това е. Те затова хем ни карат да гласуваме задължително, хем не ни броят гласовете, ако са Не. Добре са го замислили.

Да гласуваме, ако отидем до урните, за някой извън системата. Няма страшно, на изборите в САЩ редовно се появява на трето-четвърто място Мики Маус, американците така ги наказват там. Тук си имаме микимаусчета готови, кеф ти Пищов, кеф ти Шишарка. Ако гласувате за Митьо Пищова, или Жорж Ганчев, на практика вие пак казате Не на политиците, но този път гласовете ви се броят. Не могат да ги изхвърлят.

Така че това квадратче с Не-то го забравете. То всъщност е Да за властта. Изберете си когото искате, но гласувайте за човек. Или идете за гъби. Няма да ни правят на тъпаци тия.

Автор: Емил Кошлуков, Демокрация днес


image0 (9K)