Костадин Паскалев: Премиерът влезе в ролята на ДНСК

„Премиерът сме го виждали във всякакви роли. Виждали сме го като полицай, виждали сме го като шофьор на собствения си автомобил, сега го виждаме като от ДНСК – човек, който спира строителството. Това говори за унищожаване на управленските системи – ако в нашата държава само той може да спре строителството. Практиката в България е законодателството да се пригажда към инвеститорския интерес и водещ фактор никога не е общественият интерес“, коментира пред бТВ случаят с така наречената „подпорна стена“ бившият регионален министър и член на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев.

По думите му, две са институциите, които имат отношение по одобряването на един проект, каквато е пътеката от чакъл на Рилските езера: МОСВ и Инспекцията по околната среда и водите.

„Ръководството на парка е подчинено на Министерството на околната среда и водите, съответната регионална инспекция за опазване на околната среда и водите също е подчинена на това министерство. Две институции, които имат отношение към одобряването на един проект, който се реализира на територията на народен парк. При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже относимо ли е към опазването на околната среда реализация на подобен проект или не“, коментира Паскалев.

Според него, целта на проекта е усвояване на средства.

Паскалев не отговори категорично дали ще се кандидатира за лидер на БСП.

„Нека се запази интригата, нека да притесняваме някои хора“, добави той.

Паскалев коментира, че сблъсъкът за лидерство трябва да е между идеи за решаването на проблемите в България и прогнозира, че Корнелия Нинова „по-скоро ще запази поста си“

Публикувано със съгласието на Faktor.bg


image0 (9K)