Коронавирусът влезе в Община Стара Загора

Коронавирусът влезе в Община Стара Загора през отдел „Строителство“. Пресконференция по повод случая на положителен PCR тест на служителка на отдела, днис дадоха Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, и д-р Станимир Станков – директор на РЗИ Стара Загора.

Опасност за гражданите, ползвали, или ползващи услугите на Общината няма, заявиха Иванов и Станков.
Жената е работила на третия етаж. Била е сама в стая, защото колегата й е била в отпуск, не е имала пряк контакт с граждани. Вероятно е заразена от съпруга си, който има симптоми на заболяването. Към момента тестът й е положителен, но тя няма симптоми.
За всеки случай е наета специализирана фирма, която да направи цялостна дезинфекция. Дезинфекция ще се прави на всеки два часа на повърхностите в „Центъра за информация и услуги на гражданите“.
В продължение на 14 дни се въвежда строг филтър със замерване на температура, дезинфекция и строго спазване на мерките за превенция.
Всички общински служители са уведомени при най-малко неразположение да не идват на работа, а веднага да се обаждат на личния си лекар.

Предвид обстоятелствата, РЗИ смята, че няма риск за гражданите и другите служители. Масови тестове на всички служители на Общината няма да бъдат правени.


image0 (9K)