Корнелия Нинова: Омразата, агресията и кражбите са емблемата на това управление

„Управлението на кабинета „Борисов 3″ за една година има няколко образа – нестабилност в коалицията и в политиките, омраза и агресия, и кражби.“ Тази оценка даде председателят на ПГ на „БСП за България“ и на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

[ad id=“225664″]

Тя отбеляза, че за този период над сто пъти управляващите са отговаряли на въпроса стабилна ли е коалицията, което само по себе си показвало, че не е стабилна. Нинова отбеляза и наличието на сериозни различия в управляващата коалиция по важни теми и политики, засягащи България, Европа и света.

„На второ място нестабилност в политиките – цялата ви идея за преглед на прехода приключи с „Техноимпекс““, коментира лидерът на БСП.

По думите й единствената цел е била да се употреби желанието на хората за справедливост и възмездие, насочвайки го към лидера на опозицията. „Но в момента, в който чухте, че искаме преглед на прехода – на „Сибанк“ и Цветелина Бориславова, на БТК, на „Кремиковци“, когато произнесохме изречението „мутрите, които са били в групировките, вън от съвременната власт“ и преходът приключи“, каза Нинова.

[ad id=“263680″]

„Четири пъти гласувахте да не се отпускат средства за нови формули за онкоболните и на петия, по нареждане, гласувахте обратно – последователно нали, коментира тя. Два месеца ни убеждавахте, че Истанбулската конвенция е най-европейският акт в света, а после взехте, че го оттеглихте“, даде пример Нинова.

„Гласувахте против парите за БАН, против парите за полицаите, против парите за учители и хора с увреждания, и след това ги осигурихте, но не през бюджета, а по личната воля на премиера“, посочи още Нинова. Според нея с тази политика – „една крачка напред, две назад“, в която всъщност няма политика, а се действа ад хок и под натиска на общественото напрежение, се създава несигурност у хората, у бизнеса и инвеститорите.

[ad id=“236993″]

„Емблема на това управление на ГЕРБ за една година, е омразата и агресията – всичко, което не е ГЕРБ, е лошо. Тя се изрази в агресия срещу президента Радев, която мина границите“, коментира председателят на БСП. Тя отбеляза, че имало агресивно говорене и срещу опозицията, но най-лоша била омразата и агресията върху протестиращите българи. „Над 35 различни протеста за 12 месеца на различни съсловия, това не ви ли говори нещо?“, попита Нинова.

[ad id=“236999″]

„Следващият емблематичен образ за това управление за тази година са кражбите, посочи тя и изреди: скандал в НДК, „Хасковогейт“, „Кумгейт“, кметове, заместник-министър на транспорта с обвинение, прокурорски разследвания за оградата, прехвърляне на фирми за неплащане на ДДС от депутати на ГЕРБ, ЧЕЗ, случаите с бягството от затвора и минаването непроверени пътници на летището“, заключи лидерът на опозицията.


image0 (9K)