Корнелия Нинова: Кабинетът на ГЕРБ руши държавността, време е да се противопоставим

За обединение на социалистите и противопоставяне на правителството на ГЕРБ, което „руши държавността, обрича народа на бедност и посяга на най-святото – правото на хората да мислят и да се изразяват свободно“. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова на ежегодния национален събор на БСП, който се провежда в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, съобщи БНР.

[ad id=“225664″]

Десетки хиляди социалисти от цялата страна и гости от чужбина се събраха за да отбележат 127 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на бузлуджанския конгрес.

Съборът тази година преминава под знака на проекта „Визия за България“ , с който БСП представи преди седмица програмата си за бъдещето на страната и даде заявка, че е готова отново да управлява.

„Тези години създадоха политико-олигархична група в България, която си присвои държавата и която краде от вас 10 милиарда лева годишно“, заяви Нинова.

Това управление не може да произведе никакви перспективи нито за хората, нито за страната, заяви и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който също присъства на събора и призова да се призове не само „Оставка!“, но да се работи и да се постигнат предсрочни парламентарни избори, спасителни за България.

[ad id=“225664″]


image0 (9K)