Корнелия Нинова даде оценка на кабинета „Герджиков“ – Добър 4

„Обичам семейството си, уюта и хубавата музика. Реших да правя политика, за да променя случващото се и съм твърдо решена да го направя. Знам си и плюсовете и минусите.“

Това заяви пред Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова. По думите й най-лошата страна на политиката е лицемерието.

„Аз съм много пряма, говоря това, което мисля. Властта в БСП ме направи по-критична. Спрях да си вдигам телефона, защото той не спираше да звъни по цял ден и нощ“, разкри тя.

„Спрях да си вдигам телефона, откакто станах лидер на БСП. Той просто звъни денонощно. По-авторитарна не съм станала. Тежи ми, че сме втора политическа сила. Този парламент няма да изкара 4 годишен мандат. Много хора ще останат недоволни заради отстъпването от много политики. Сега предстоят разправии и пазарлъци за постове. Това мнозинство е и на гърба. Те ще имат сериозна опозиция в наше лице. Очакват ни напрегнати месеци“, заяви тя.

„Има много причини да не спечелим. Не съм съгласна, че сме загубили защото съм казала, че сме антидемократична партия“, каза тя. Нинова сподели, че когато е потупала Крум Зарков в студиото на „Здравей, България“, след гаврата му с дядовците и комунизма, му е намекнала да млъкне. „Естествено не одобрих репликата му, но няма как да го критикувам в ефир. Той ми се извини веднага след участието ни, осъзнал какво е направи“, добави тя.

„Веднага усетих, че изказването на Крум Зарков се превърна в голям гаф. Но не това са причините да загубим изборите. Аз не критикувам хората публично, викам ги и разговарям с тях на четири очи“, обясни социалистката.

„Чухме се с Борисов преди 1-2 седмица. Поздрави ме за резултата, каза ми, че сме достоен опонент. Сподели, че зад нас стоят по 1 милион души и трябва да оправдаем очакванията им. Заговори се за широка коалиция, предложи ми да стана председател на Народното събрание. Обясних му, че ако иска да разговаряме, трябва да ме повика на публична среща, защото иначе това би било означавало да предам тези 1 милион души, които са ни подкрепили“, сподели лидерът на БСП.

Според нея двамата си приличат по факта, че са амбициозни.

Тя признава, че май не е била добра майка. „Синът ми не иска да е публичен. Той винаги е бил земен, въпреки че славата го връхлетя още в 5-и клас. Научихме го на трудолюбие и старание и състрадание“, заяви тя.

„На кабинета „Герджиков“ давам оценка 4. Не изнесоха истината за предишното управление на страната“, коментира Нинова.

„Не искам да казвам коя е най-сериозната заплаха, която съм получавала. Не съм се страхувала от живота си. Най-много ме е страх от змии. Ако някой иска да ме сплаши, да пусне една пепелянка под вратата“, каза Нинова.

„Връзката ми със сина ми Рафаел е много силна. Най-голямата ми болка е, че е толкова далеч от мен. Виждаме се само на Коледа, той работи сериозно нещо. Иска да прави докторантура. Той следи моите политически изяви и ми дава съвети. Каза ми след изборите да не се притеснявам и да продължавам. Научих го да не се възгордява и да е скромен човек. Не даваше да го караме с кола на училище, защото другите ходели с трамвай. Не искаше нови дрехи, защото другите не си купували. Без ние да искаме, вкарват семействата ни в политиката. На загубата на изборите ми каза последно, че ме обича“, призна Нинова.

„Татко беше голям българин. Последният ни разговор беше тежък и тъжен, защото той беше много болен. Исках да го погаля и прегърна, а той вече нямаше сили. Казах му колко много го обичам. На неговият гроб си задавах много въпроси, търсих много отговори. Той усещаше в последния ни разговор, че вече не е добре и ме помоли да не плача на погребението му“, призна червената лидерка.

„Най-впечатляващият политик в световната история е Маргарет Тачър, а в момента, може би Тереза Мей. Искам историята да напише за мен, че съм била добър лидер. Ако не бях политик, щях да свиря на китара и да имитирам Висоцки. Ако бях Господ щях да казвам за себе си „Постара се““, завърши Нинова.


image0 (9K)