Корнелия Нинова в тържество на популизма: Напускаме парламента и отиваме при народа

Лидерът на БСП се вживя в ролята на ясновидката Ванга: Започва битка Цветанов-Борисов

Искаме оставката на това правителство и разпускане на този парламент, край на тази агония, предсрочни избори. Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите. Този парламент, тази зала с това мнозинство е изчерпало своята функция.

[ad id=“225664″]

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на сесията на Народното събрание в реч, която беше абсолютен връх на популизма.

„Двадесет души от БСП ще останат в залата, останалите идваме при вас, българи, с нашата готовност да ви чуем. Аз съм председател на „БСП за България“, но ви говоря като българка. Скъпи сънародници, отворени сме към въшите идеи, към вашия ум, към вашите идеи, към вашия труд. Протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България. Скъпи, българи, не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи. …Тръгваме към вас, не искаме гласовете ви за БСП. Имаме нужда от националната ви енергия, от българщината, от грижата ви за семейство, за род и отечество. Идваме при вас, защото искаме, молим всеки разумен българин да даде своя принос“, заяви Нинова. Тя поясни, че решението за напускане на залата е взето от парламентарната група на БСП.

[ad id=“263680″]

„Започваме тази сесия с криза на правителството и нестабилност в управляващото мнозинство“, обясни още лидерът на БСП.

Нинова крайно неумело се опита да се вживее в ролята на ясновидката Ванга.

„Следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов- Борисов. Подадени оставки от премиер Борисов се оспорват от г-н Цветанов“, предрече тя.

Срина се Търговският регистър, блокира целият икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолюттно безпомощни…

Източник: www.faktor.bg


image0 (9K)