Корнелия Нинова: БСП ще е първа на вота и ще промени България

„Смятам, че ще бъдем първа политическа сила на тези избори, защото знаем накъде сме тръгнали. Имаме дългосрочна цел. Знаем как да я постигнем и кой да япостигне.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в неделя пред Нова телевизия

Тя очаква след няколко години България да се промени така, че когато държавен глава или премиер влезе на международна среща, всички да го гледат с уважение.

Да няма необработваема земя в страната, а учител, читалище и книга да са свещени думи, първото впечатление на човек, когато отиде в парк – да са млади семейства с детски колички, както и да няма просяци по улиците, продължи да изброява желанията си лидерът на БСП.

Според нея промяната се състои в три думи: правила, справедливост и нормалност

Помолена да обясни, какво значение влага във всяка дума, Нинова каза: „Под правила, например да се разбира, че обществена поръчка би спечелил всеки умен и работлив, а не ако е приближен до министър и му дава комисионна. Под справедливост- че ще влезеш в затвора, ако нарушаваш правилата. И нормалност във всичко. Не е нормално да си плащаш цял живот здравните осигуровки и ако ти се наложи да идеш при специалист, да не можеш поради недостиг на направления“.

Корнелия Нинова припомни, че преди година електоралното доверие в БСП е било 11%, а сега е 24%, заради „мъдростта“ на партията да предложи на президентските избори промяна.

„Предстои да направим промяната в БСП. Хората на референдума казаха, че искат да участват повече във взимане на решенията, а не елитите да им определят живота. Затова даваме на членовете си възможност да си избират председателя, а той ще има право на два мандата, за да не е вечен. Ще има и мандатност на народните представители“, обясни Нинова.

По думите й времето и действията на новоизбрания президент Румен Радев щели да докажат, че „той е човек, който ще защитава само българския интерес“. „Винаги е казвал, че външната ни политика, трябва да е балансирана, че европейското ни бъдеще изобщо не подлежи на коментар. Ние сме членове на ЕС и НАТО и трябва да спазваме правилата и решенията, но това не пречи санкциите срещу Русия да паднат, защото пречат на България“, даде пример Нинова.

Тя отхвърли вероятността да се намесва във взиманите от него решения.


image0 (9K)