Корнелия Нинова за Бойко Борисов: Той просто е страхлив по природа

Корнелия Нинова гостува в студиото на Здравей, България и задочно зададе въпроси към Бойко Борисов. Тя обясни своята гледна точка защо дебатът досега се провежда задочно, а не лице в лице с Бойко Борисов.

„С Бойко Борисов имахме различни условия за дебата. Той настояваше да е с експерти, а аз – да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Борисов се отнесе лековато към този дебат, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос на водещите ще има дебат между ГЕРБ и БСП, Корнелия Нинова отговори така:

„Бойко Борисов нито веднъж през 15-годишната си политическа кариера, не пожела да се изправи лице в лице срещу опонента си. Той просто е страхлив по природа”, коментира Корнелия Нинова.
Тя задочно зададе въпрос към лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов: „Каква му е позицията към Европа на две скорости, както и позицията му за Закона за храните”.
Попитана с коя друга партия или движение би се коалирала БСП, Нинова каза:

„БСП ще опита да направи правителство, дори и да не е първа политическа сила при предсрочните избори. Първо, трябва да видим кои са партиите, влезли в парламента след изборите. После, ще направим вътрешно партийно допитване с кого нашите партийни членове искат да се коалират. И едва след това ще се срещаме с партиите”, каза Корнелия Нинова.
„Няма да е лесно за никого след изборите”допълни тя.


image0 (9K)