Корнелия Нинова: Аз създадох този хаос и аз ще подредя нещата!

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова взе думата на заседанието на 49-я конгрес на партията, след като от делегатите дойде предложение тя да оттегли оставката си.

Нинова припомни програмата, с която е избрана преди три години: „Променяме БСП, за да променим България“.

Обърна внимание, че партията е подмладена, половината от депутатите й са млади хора. Каза, че е изпълнила обещанието си БСП да има своя телевизия, спасен от спиране е и вестник „Дума“.

БСП се превърна в единствена опозиция и отказахме договорки за власт и пари, изтъкна тя в словото си.

Припомни и, че е изработена „Визия за България“.

Оставката ми е осъзнато и премислено решение! Няма грам театралност, заяви Нинова.

За три седмици задкулисието мощно нахлу в БСП. Не съм предполагала, че с оставката си мога да отприщя такъв бент, заяви Нинова.

Усили се натискът да се върнем назад, пусна се машината за фалшиви новини, каза още тя.

Наиграхте се последната една седмица, затворете си портфейлите, уважаеми господа! БСП не се продава, БСП не е стока, БСП не е кауза. Ако можете да купите 10 – 20 търговци в храма, зад каузата стоят стотици, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да ви позволим да го превземете отвътре, емоционално заяви Корнелия Нинова пред залата на фона на избухналите аплодисменти.

Ще се справим заедно и обединени в тази криза, продължи тя. И изтъкна, че вина за създалата се ситуация в партията не носят членовете й, а тя.

Аз създадох този хаос и аз ще подредя нещата, заяви Корнелия Нинова.

„Епицентър“


image0 (9K)