Кореецът Сон даде преднина на Тотнъм срещу Манчестър Сити

Тотнъм постигна важна победа с 1:0 над Манчестър Сити в първия 1/4-финал от Шампионската лига в Лондон и нанесе първа загуба на „гражданите“ от 14 двубоя поред във всички турнири. Единственото попадение отбеляза Хьон-Мин Сон в 78-ата минута. Серхио Агуеро пропусна дузпа в 13-ата минута, която бе отразена от Юго Лорис.

Лошата новина за Тотнъм идва от контузията на Хари Кейн, който напусна игра и е под въпрос за реванша след седмица.

В 10-ата минута Рахим Стърлинг осъществи пробив и стреля. Оказа се, че Дани Роуз е играл с ръка, което се установи след намесата на ВАР. Стражът на домакините Уго Лорис обаче отрази удара на Серхио Агуеро. Френският вратар спаси трета дузпа през 2019 година и запази 100-процентовата си успеваемост.

Тотнъм отговори с възможност пред Хари Кейн и Деле Али. Голмайсторът на лондончани още веднъж се озова на отлична позиция, но Едерсон спаси.

В 42-ата минута Дани Роуз стреля от пряк свободен удар право в ръцете на Едерсон. В добавеното време Агуеро не намери целта от добра позиция.

Втората част започна с натиск на Манчестър Сити и Лорис се наложи майсторски да отрази удар на Стърлинг. Тотнъм отговори с две възможности пред Сон, но резултата остана непроменен.

Звездата на домакините Хари Кейн напусна принудително играта, след като получи травма.

В 78-ата минута Тотнъм стигна до гол чрез Хьон-Мин Сон, който с хубав удар успя да преодолее Едерсон, като топката мина под плонжа му. Наложи се намесата на ВАР преди голът да бъде признат, тъй като имаше съмнения за засада на корееца, но в крайна сметка попадението беше зачетено.


image0 (9K)