Кончита Вурст от „Евровизия“ е арестувана в Германия, оспорила мерките срещу епидемията

Победителката в песенния конкурс „Евровизия 2014“ Кончита Вурст – с рождено име Том Нойвирт, е арестувана при опит да влезе на територията на Германия.

Екстравагантната изпълнителка от Австрия не е била допусната поради мерките срещу разпространението на новия коронавирус. Тя представила договор за изява в шоуто „Маскираният певец“. Той обаче не можел да послужи като причина за служебен ангажимент, защото бил за еднократно участие. След като започнала бурно да спори с германските полицаи, Вурст е била задържана. По-късно обаче е пусната да влезе на територията на Герамния и се е настанила в хотел в Кьолн.

Том Нойвирт е роден на 6 ноември 1988 година в Австрия. През 2006-а взема участие в третия сезон на австрийското шоу за начинаещи поп изпълнители „Стар-мания“. На 10 септември 2013 година беше обявено, че Кончита Вурст ще представи Австрия в конкурса „Евровизия 2014“ в Копенхаген. Решението на Австрийската национална телевизия тогава предизвика нееднозначна реакция. Срещу него бяха събрани над 31 000 подписа във Фейсбук. Провокативната „брадата жена” Кончита Вурст победи в конкурса, след като спечели 290 точки.

 


image0 (9K)