Концерт-надпревара в НУ „Димитър Благоев“ за Деня на християнското семейство

От години Начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора работи за превръщането на училището от институция в сплотена общност от ученици, учители и родители. Многобройни са инициативите, осъществени със съвместното участие на всички членове на общността. Родителите винаги са част от училищния живот.

Образованието на малките ученици е само една от основните цели, които реализира училището. Не по-маловажно е възпитаването в дух на родолюбие и изконните ценности на българския народ, съхранили целостта му през вековете.

На 21 ноември, по случай Деня на християнското семейство, голямото семейство на НУ „Димитър Благоев“ празнува на сцената на НЧ „Климент Охридски – 1858г.“ с концерт-надпревара, в който участваха ученици на училището, заедно със своите родители, братя, сестри и роднини.

Празникът завладя с букет от емоции както участниците в него, така и публиката. Семействата показаха не само много различни таланти, но и своята любов, сплотеност и отдаденост. Много от участниците бяха избрали да се представят със семейно изпълнение, свързано с българския фолклор. На сцената оживяха автентични народни носии, наследени от прабабите и прадядовците. Звучаха игриви народни песни.

С много усмивки и настроение под звуците на прекрасната тракийска музика, кръшни народни хора завладяха публиката.

По нищо не им отстъпваха семействата, представили съвременни модерни танци и балет, състезателни танци, закачливи детски и забавни популярни песни.

В надпреварата се включиха дори учениците от цял клас със своите майки, които извиха голямо общо хоро.

Силата на емоциите беше толкова голяма, че още от този момент бяха направени заявки за участие в концерта за следващата година.

Почетни грамоти получиха всички участници, а за най-добрите имаше за награда семейни игри, с които атмосферата на празника да влезе в домовете на семействата и да се възражда всеки път, когато заедно се забавляват вкъщи.

Не по-малка награда бяха бурните аплодисменти и виковете „Браво!“ след всяко от изпълненията.

Екипът на НУ „Димитър Благоев“ благодари на всички, които направиха този незабравим празник възможен!


image0 (9K)