Консултациите за правителство между президента и ГЕРБ приключи

От страна на ГЕРБ в консултациите с президента участваха Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев, следи за читателите прякото излъчване по БНП ЗАРАТА.

На брифинга след финала на консултациите, представителите на ГЕРБ заявиха, че няма да бавят процеса. ГЕРБ ще оповести състава на своето правителство, но е възможно и да не внесе проекта си в НС. Правителство трябва да има, защото интересите на страната го налагат в този момент и ако ИТН състави правителство, в зависимост от задачите, които то си поставя, ГЕРБ може да го подкрепи, ако не му достигат гласове. Най-важното е да се загърби егоизма, за да не бъде оставена държавата без управление в подобен труден момент.

Що се отнася до средствата от ЕС, Томислав Дончев обясни, че общата сума е 50 млрд. ГЕРБ са подсигурили получаването на средствата документално и проектно, без онези 12 млрд. евро за Плана за възстановяване и развитие, който сега е използван за спекулации. По време на предизборната кампания, всички са обяснявали как планът на ГЕРБ е несъвършен и те имат свои такива.

„Договорихме с ЕК възможност за отлагане и дадохме възможност на новото мнозинство да внесе тези свои планове, или да внесе промени в нашия, преди да го внесе. Оказва се обаче, че очевидно други планове, освен нашия няма“ – каза г-н Дончев.


image0 (9K)