Конкурс „В каква Европа искам да живея след пет години“ ще даде възможност ученици от Стара Загора да посетят Брюксел

За втора поредна година евродепутатът Светослав Малинов (ЕНП) организира национален конкурс за всички училища, които е посетил през 2016г. в рамките на инициативата си „Европейско междучасие“.
През 2016 година Светослав Малинов е посетил двадесет и три средни училища в цялата страна и е дискутирал с учениците проблемите, пред които е изправен Европейския съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.
Конкурсът тази година стартира на 5-ти декември с тема: „В каква Европа искам да живея след пет години?“.

Конкурсът ще даде шанс на поне един ученик от всяко от 23-те средни училища да посети Европейския парламент през следващата година. Право на участие в конкурса имат всички ученици от посетените през настоящата година гимназии, които имат навършени 16 години.

В Стара Загора ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ПМГ „Гео Милев“ ще могат да се включат в надпреварата и техни ученици да бъдат част от голямата посетителска група в Брюксел през пролетта на 2017 г.
За две години, в рамките на своята лична инициатива, Светослав Малинов посети 48 гимназии и се срещна с близо 3000 ученици от цялата страна. “Европейско междучасие“ се провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, които имат като граждани на Европейския съюз. Повече информация за инициативата може да намерите на адрес: http://www.mezhduchasie.eu/


image0 (9K)