Комисар Мария Габриел ще присъства на официалната церемония на 12 януари в Пловдив

Комисар Мария Габриел ще присъства на официалната церемония на 12 януари в Пловдив – първият български град, избран за Европейска столица на културата

От 1 януари 2019 г. в продължение на една година Пловдив и Матера (Италия) ще носят званието „Европейска столица на културата“. Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“.

С пълна програма под надслов „Заедно“ 2019 година ще донесе нови възможности за региона и международна видимост за града. Тържествата по откриването ще се проведат от 11 до 13 януари и ще включват редица събития на открито и на закрито — в това число музикално и танцово представление и светлинно шоу вечерта на 12 януари. Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония на 12 януари.

Програмата за Матера е организирана под надслов „Отворено бъдеще“, като в центъра ѝ ще бъдат социалното и културното приобщаване и съвместните иновации. Тържествата по откриването ще се проведат на 19 и 20 януари и ще включват участие на 2 000 музиканти от всички села в региона на Базиликата и много други части на Европа.


image0 (9K)