Командоса Димов от Войводиново да го издигнат в чин според правилата. Обаче да сменят правилата

Автор: Елена Дюлгерова, ЗАРАТА

Лекарите го спасиха това момче. Другите, неговите хора – какво да са го спасили? Момчето просто е спазвало правилата на пагона. Дисциплина, закалка. И да го пребият, няма право да посегне. Ако го беше направил, братята ман*али щяха да врещят, че тях са ги пребили. И нищо чудно Димов да се беше оказал на подсъдимата скамейка.

Та така.

Валентин Димов, 33-годишен. Командос от Специалните сили, в чиято визитка има три мисии зад граница и то на опасни места – в Афганистан и Ирак. Пребит от двама братя ци*ани в пловдивското село Войводиново навръх Богоявление. Защо ли. Или по скоро – как така и как ли? Защо тоя въпрос никой не го зададе – или поне аз не съм чула.

Единият от побойниците е непълнолетен – на седемнадесет години. Другият – на 21. Това не им било попречило да докарат до смърт  служител на българската армия, съобщават медиите.

А даже баща им –  забележете! – бил там и не могъл да ги спре, допълват свидетели.

Айде, бе. Ци*анска работа. Защитена от разни правозащитни организации, обаче.

***

Ха сега да познаем дали е възможен обратният вариант.

Не двамата келеши, дето бъкел не знаят български и не изглеждат особено силни, а за командоси със сигурност не са обучавани, да пречукат от бой боеца без боецът да им отвърти по един преди да са се осъзнали, та да го помнят дорде са живи?

Нещо не се връзва.

Аз не съм запозната как  се обучават командоси. Хрумна ми обаче, че не ще да е, както в някоя ци*анска махала – бабаитите. Не  страдам и от никакво съмнение, че всеки средностатистически командос – хеле пък бил на мисии в Афганистан и Ирак – би имал проблем да нашамари тия двамата, чиито снимки се  търкалят навсякъде в нета и телевизиите, а „силата“ им направо изригва.

Просто Валентин Димов е действал строго по правилата на пагона. Кой знае какво му е коствало да не се вдигне и да не ги насини от бой и припадъци своите „нападатели“.

Не го е направил. Спазил е правилата на военен в такава ситуация. Оставил се е да го пребият, защото няма  право да посяга той. Дори на самозащита няма право, защото е под пагон.

Браво ли да му кажеш на това момче, да го нахокаш ли, че не е „оказал съпротива“ на нефелите си „нападатели“?

И какво като Каракачанов самоотвержено, показно и онафталинено повтаря думата ци*анин, сеейки омраза? Всеки от нас я използва, те самите наричат себе си така.

Обаче.

Просто е редно да има закон, правила. Защо военният, като го нападне няма значение кой, да няма право да се защити?

Прочее, командоса Валентин Димов, като го излекуват (дай Боже), да го издигнат в чин е редно – или както там се казва в тези среди. Задето е постъпил по правилата.

Обаче да променят правилата…


image0 (9K)