Колумбия изнесе лекция на Полша и ги прати вкъщи

 

Колумбия изигра силен мач и победи Полша с 3:0. По този начин поляците приключват участието си на Мондиал 2018 след като изиграят и последния си мач от групата.

В началото мачът се водеше на много високи обороти. И пред двете врати се градяха атаки, но при всяка липсваше ключовият финален пас.

[ad id=“225664″]

в 35 – та минута  Хуан Куадрадо премина през трима полски защитници, за да стигне до аутлинията, но подаването му беше избито извън пределите на терена от Шчезни. От последвалия корнер не се създаде сериозна опасност пред полския вратар.

След още 5 минути колумбийският натиск се подпечата и с гол. След разиграване на „лос кафетерос“ топката стигна до Хамес Родригес, той сложи топката на главата на непокрития Джери Мина и защитника на Барселона не се поколеба и оплете топката в мрежата на „дружина полска“.

[ad id=“263680″]

До края на полувремето поляците опитаха да отговорят, но не отправиха нито един заплашителен удар към вратата на противника си.

През втората част европейците излязоха решени да победят. Тимът на Адам Навалка имаше възможности, но южноамериканците действаха добре в защита.

Постепенно колумбийците си върнаха инициативата и започнаха да атакуват опасно предимно пред десния фланг, но първата по-опасна възможност се откри в 58-ата минута пред Робърт Левандовски, който отлично овладя пас от над 60 метра и остана очи в очи с Оспина, но вратаря  спаси.

[ad id=“236993″]

В 70-ата минута Колумбия удвои преднината си чрез Рамадел Фалкао, който беше намерен перфектно от свой съотборник с извеждащ пас и не сбърка за 2:0.

5 минути по – късно Колумбия вкара трети гол  След грешка от тъчХамес Родригес отправи перфектен пас към Куадрадо и крилото на Ювентус ознаменува добрата си игра с гол, останал лице в лице с Шчезни.

[ad id=“236999″]

До края мачът се доиграваше. Така Полша се лиши от всякакъв шанс за участие в елиминационната фаза, а колумбийците ще се борят за място сред последните 16 отбора със Сенегал.


image0 (9K)