Колосална изненада във „Фермата“ просълзи участници и зрители!

Големият спортист Владо Николов с огромен жест към рижото момче от Козлец!

Риалити форматите не престават да ни изумяват със случки, неочаквани, както разсмиващи така и трогващи. Форматът „Фермата“, излъчван по бТВ вече трети сезон, предложи на зрителите снощи поредния дуел за оставане в предаването. И както самите участници нарекоха бъдещата битка „гладиаторска“, тя беше наистина такава. Между колоса Владо Николов и уникалния Яни прехвърчаха искри, но не и от спортна злоба. Рядко срещано състезание! Изключително добронамерени един към друг противници! Удоволствие за сетивата на всички, включително и на самите дуелиращи се.

Именитият волейболист от световна класа подхвана приятелски момчето от село още преди двубоя. Разговаряйки край огъня късно вечерта, Владо подтикваше всячески Яни да промени мисленето и действията си, да вярва повече в себе си, да оцени достойнствата и качествата си, за да успее.

[ad id=“226585″]

За първи път в индивидуалните кадри преди дуела с всеки от дуелистите нямаше закани за каквото и да било, изключително добронамерени двамата бяха решили просто да се състезават. Естествено спортният хъс на Владо Никколов избуяваше нависоко. Той беше убеден, че е по-добрият и не го скриваше, но очакваше и изненади от Яни, защото е наясно, че той е много кадърен млад мъж.

Присъствието на Владо на арената направи състезанието коренно различно от друг път. Неговото спокойствие и усмивка, както знаете са заразителни. Той намираше време и да се пошегува, а и да промени донякъде регламента. В първите битки гигантът повика и Андрей в помощ на Яни, по-късно нарочно заля с кофа с вода Иван. Въпреки самочувствието му обаче Яни беше напът да го победи безапелационно. Във всички игри кантарът между двамата се накланяше с грамове ту към единия, ту към другия. В карйна сметка гордост за Яни беше успехът му в някои от силовите игри, а Владо го би на Алманаха с въпроси от историята на България.

[ad id=“237001″]

Yani_fermataИ когато обявиха Владо Николов за краен победител, само с една точка преднина, дойде голяма изненада. С присъщия си навик да обобщава големият спортист обяви, че подарява победата на рижото момче от село Козлец. Дипломираният историк Яни Андреев плака с глас на този жест. Невероятно емоционален момент! Владо каза, че със 100 хиляди лева неговият живот няма да се промени драстично, но ако Яни ги спечели на финала, за него те ще бъдат огромен тласък напред – не само финансов, но и като средство за положителна самооценка на младия мъж.

Не знам дали това беше благородна постъпка, беше по-скоро спонтанна, коментира Владо Николов след отказването си от „Фермата“. Решението взех на базата на времето, което прекарахме заедно с Яни, на комуникацията с него, сподели Николов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Яни е изключително стойностен човек, макар да има някои страни от характера, които се нуждаят от подобрение. Опитах се да му покажа, че има добро. Смятам, че ако възприеме тази постъпка като шанс, може да си отвори кръгозора, което за мен ще е важно, защото е изключително способен и работлив човек, който заслужава да промени живота си към нещо по-добро, каза спортната легенда.

„Фермата“ беше приключение, страхотно изживяване. Бях щастлив от ден 1 до последния дуел. По принцип никога не се отказвам, но в случая това не е моята игра. Бих могъл, при определени условия, да спечеля формата – ако не ме избират за ратай и ако аз подреждам игрите, можех да победя всеки по-скоро лесно. Но така или иначе няма да живея на село, няма да бъда фермер и прецених, че е много по-добре да има шанс за изява един човек, който прави това. Всички говорим за обезлюдяването на селата, урбанизацията и как трябва да се борим с този проблем. Ако Яни има способностите и късмета да спечели „Фермата“, той ще остане да живее на село, добави Николов.


image0 (9K)