Колко получи Стара Загора за образователна инфраструктура от МОН?

След Варна, община Стара Загора получи най-много средства за образование от министерство на образованието и науката, съобщи на пресконференция зам.-кметът по образование Иванка Сотирова

Единствено училището в кв. „Самара“ остава за основен ремонт. От години училищата в Стара Загора и детските градини поетапно се реновират и ремонтират, както виждат всички. За последните – „Христо Ботев“ и „Васил Левски“ вече са отпуснати по 1,5 млн. лв. Остава само училището в кв. „Самара“.

Първият етап по създаване на модерна база на новата ПГ по компютърни науки и математически анализи – на мястото на бившето IОУ е финансиран с 2 млн. лв и се работи активно. В момента се подготвят документите за търговете за началото на втория етап, предвиждащ изграждане на общежитие, оформление на дворното пространство и обзавеждане. Отпуснатите средства са 4,6 млн. лв., информира г-жа Сотирова.

Предстои изграждането и на съвсем нова детска градина зад Енергото. Съседните детски градини са претоварени и за тях чакат най-много деца, което обосновава създаването на новото детско заведение точно на това място, поясни тя.


image0 (9K)