Колко много кафе е твърде много?

Кафе. Или го обичаме, или го обожаваме. Особено за муленуим поколението, което знае всичко за него, къде може да поръча най-новите сортове и познава всички места, където се продава най-доброто кафе. И ако за някои денят започва и завършва с кафе, тук възниква въпросът, по колко кафе трябва да пием, преди да стане нещо лошо?

[ad id=“263680″]

Тъй като всеки има различни нива на поносимост, някои може да са много по-чувствителни към прием на кофеин в сравнение с други. За средностатистическия човек е препоръчително да поддържа консумацията на кофеин под 500 милиграма, което е еквивалентно на 1 или 2 чаши кафе на ден, с още няколко чаши чай отделно.

Често срещана причина за прекомерния прием на кофеин е размерът на чашите и количеството кафе, които приемаме в различните заведения. Голяма чаша кафе може да се равнява на 200-300 мг кофеин в една порция. Така че, ако сте пили едно сутрин и друго следобед, вече сте приели дозата си кофеин.

[ad id=“218001″]

Нещо, което малко хора регистрират е, че кафето носи добавените калории и захар, ако се пие с добавка. Като например карамелено фрапе, капучино, лате.

И все пак, колко кофеин да консумираме?

Черно кафе 65-120 mg.

Еспресо 30-60 mg.

Лате или капучино 100-120 mg.

Енергийни напитки 80-100 mg.

Чай 10-50 mg.

Както при всяка храна, умереността е от ключово значение. Кафето е магическа напитка, която прави чудеса, но прекомерната консумация може да доведе до някои негативни последици за здравето в дългосрочен план. Така че, следващия път, когато вдигнете чашата, уверете се, че няма да си навредите.

 


image0 (9K)