Колко ли ще са допълнителните пари за най-бедните пенсионери за Великден?

Ще има великденски надбавки за пенсионерите с пенсии под 314 лева. Това съобщи служебният министър-председател Огнян Герджиков, който обобщи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му, предаде БГНЕС.

„През 2001 година, когато прекрачих в голямата политика един журналист ме зашлеви с фразата, че добрата новина не е новина. От тогава минаха 16 години и ми се струва, че вече не е съвсем така и, че има не малко медии, които обръщат внимание и на добрите новини”, убеден е Герджиков.

„Измина един месец от встъпването на служебния кабинет в длъжност и реших, че е редно да направим много кратък преглед на добрите неща, които сме направили за този период”, посочи служебният премиер. „Едно от добрите неща, което не е само наша заслуга, а и на предния кабинет е, че първите два месеца финансовите резултати са много добри, по-добри от 2016 г.

Това даде основание след разчета на финансовото министерство да установи, че можем да дадем великденски надбавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв., което ще коства около 51 млн. лв.”, обясни още Огнян Герджиков.

Източник: Actualno.com

Герджиков за великденските добавки на пенсионерите: Ще има ли? Няма ли да има?


image0 (9K)