На колко години осъдиха мъжа, пребил и ограбил 7 възрастни и болни жени в Стара Загора?

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 44-годишен мъж за множество грабежи от възрастни и болни жени от Стара Загора.

Районна прокуратура – Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Кирил Д., на 44 г.,  обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от владението на седем лица,  като е употребил за това сила.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, като на Кирил Д. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години.

Кирил Д. е бил безработен и живеел в Нова Загора. Под предлог, че работи почасово в частни фирми, той често пътувал до Стара Загора. В периода от 4 януари 2015 г. до 23 юни 2015 г. на различни места в Стара Загора, Кирил Д. извършил множеството кражби, насочени основно срещу възрастни и болни жени, които нападал, удрял с юмруци, събарял по земята. Отнел от тях ценности – пари и златни накити, всичко на общо на стойност 4 937 лева. Непосредствено след извършване на деянията Кирил Д. посещавал различни заложни къщи или ателиета за изработване на бижута и продавал отнетите златни накити.

На делото Кирил Д. се е признал за виновен.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд –  Стара Загора, съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


image0 (9K)