Колите с газови уредби са дискриминирани в мол „Галерия“- нямат място и на паркинга, отреден уж за тях

В „Изпрати новина“ читател на ЗАРАТА изпрати информация, че при опит да посети мол „Галерия“-Стара Загора, се е срещнал с тотална дискриминация заради това, че автомобилът му е с газова уредба. Ясно е, че в затворения подземен паркинг, коли като моята наистина нямат място. Приемам това. Проблемът е, че на паркинга извън мола, отделен за автомобили на газ и със съответната табела, че е предназначен за такива, място за паркиране нямаше. От всички паркирали там коли само четири бяха с газови уредби – със съответния стикер на стъклото, останалите – не. Потърсих мениджър-паркинга, каквото и да означава длъжността и екзотичният мъж (с татуировки и обеци) ми обясни, че той нямало какво да направи по въпроса. Подземният паркинг бил платен и затова и автомобилите без газова уредба предпочитали да спират на външния паркинг, въпреки табелата. Казано по друг начин, ако горивото ми е газ, аз не мога да посещавам въпросния мол и специално отредения за коли като моята паркинг, а трябва да спра, примерно пред „Лидъл“, или по-далеч и да намеря начин, ако покупките ми са по-големи, да ги пренеса на значително разстояние. Подобна дискриминация на клиенти е недопустима!“, написал ни е старозагорецът и ни е изпратил снимки от ситуацията на външния паркирнг днес към 14-14,30 часа, когато се е развило действието:

Правата на клиента са гарантирани при добрите търговски практики без значение кой и какъв е той, стига самият клиент да не нарушава закона и правилата. Проблем на търговеца е да осигури спазването на собствените си правила, включително тези за паркиране в и край обекта му, когато е имал властта той да ги определя.

Писна ми! Кракът ми няма да стъпи повече в Мол Галерия – Стара Загора!

Отговорът на Мол Галерия относно писмото от читател: „Писна ми! Кракът ми няма да стъпи повече в Мол Галерия – Стара Загора!“


image0 (9K)