Коледните базари в райони на цяла Стара Загора се откриват на 1 декември

В Стара Загора тази година Коледните и Новогодишни базари започват от 1.12.2018г. и продължават до 7.01.2019г. включително.

В парк „Пети октомври“ ще бъдат разположени 13 дървени къщички с площ по 6 кв.м.

В централната част на града места за организиране на Коледни и Новогодишни базари са определени още на тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, ул. „Августа Траяна” и бул. „Патриарх Евтимий” пред Младежкия дом.

В западната част на града също ще има коледни базари северозападно от подлеза в кв. „Трите чучура“ център, южно от бул.“Ц.С.Велики“ № 39 и северно от бул.“Ц.С.Велики“ № 2. В кв. „Железник” базарите ще се разположат на ул. „Загорка” до автобусна спирка № 1, на ул. „Младост” до кафене „Съни” и на ул. „Ген. Иван Пашинов” до блок 37, а в кв. „Зора” – на централния площад.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешено да се продават само детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия.

Забранена е продажбата на цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18 % vol, пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заявления за участие в коледните и новогодишни базари се приемат от 8.30ч. на 14.11.2018 г. до 17.30 ч. на 28.11.2018г. /вкл./ в административните бюра. Таксите за ползваната площ се заплащат в касите на административните бюра и в касата на Община Стара Загора.

Заповедта на кмета и определените места за продажба на коледни елхи на територията на град Стара Загора са публикувани на официалната страница на Община Стара Загора – https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/mesta-za-organizirane-na-koledni-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-grad-stara-zagora


image0 (9K)