Коледната елха в Стара Загора грейна в целия си блясък (СНИМКИ)

За радост на малки и големи Дядо Коледа пристигна навреме с вълшебната шейна тази вечер на площада в Стара Загора, за да грейне в целия си блясък красивото Коледно дърво.

elha-7

Оставащите секунди преброиха десетки малки старозагорци, изпълнили пространството пред общината, заедно със своите родители. С магическия жезъл и с помощта на зам.-кмета Красимира Чахова белобрадият старец запали светлинките на пременената с Коледна украса елха.

elha-3

„За нас днес е двоен празник – празнуваме и Св. Никола, който освен закрилник на моряци рибари, закриля и децата. Нека си пожелаем 2017 г да бъде здрава, мирна и благодатна за всички нас! Обичайте се, нека щастието, топлината и светлината да сгряват сърцата ви!“, пожела Чахова.

elha-8

Преди това малчуганите станаха съпричастни към вълнуващата история за Витлеемската звезда, разказана в красивата приказка за магията на Рождеството на Божия син. Аудио-визуалният спектакъл „Звездата на Божия син“ представиха талантливите актьори от Държавния куклен театър в Стара Загора.

elha-5

Голямата атракция на шоуто бяха 8-метровите кукли и ефектното сценично осветление. Сградата на Община Стара Загора също засия в синьо, в унисон с Коледното дърво.

elha-4

Тържеството за запалването на светлините на Коледната елха завърши с красиви фойерверки и кръшно българско хоро.

Програмата на Община Стара със събития от културния календар, посветени на Коледно-Новогодишните празници, продължава до края на годината.

elha-2

Цялата програма е публикувана на официалния сайт на общината http://www.starazagora.bg/predstoyashti-proyavi/item/9208-koledno-novogodishni-praznitzi-2016. Тя ще завърши в Новогодишната нощ с общоградско веселие, празнични илюминации и изпълнения на Иво Папазов Ибряма и неговия оркестър „Тракия“.


image0 (9K)