Коледата е възможна! Спасиха 18-годишна родилка и бебето й в Пазарджик

18-годишна родилка от Пазарджик и бебето й са спасени от лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Коледа, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа. Заради усложнения, задържана плацента и обилен кръвоизлив, се налага да и бъде направено спешно кръвопреливане.

Завеждащият АГ отделението д-р Илиян Траянов изказа огромните си благодарности към д-р Иван Китов и дежурния екип, водил раждането. Благодарение на адекватните си действия, медиците са се справили много добре и са успели да спасят два човешки живота. Малкото момиченце се ражда живо и здраво в 19.35ч на Бъдни вечер. То е с размери 51 см. височина и тегло 3 кг и 500 грама. На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета.

За годината обаче се наблюдава ръст на раждаемостта. 636 са новородените в МБАЛ-Пазарджик през 2019 година. На фона на спада на ражданията в страната, при нас има увеличение на броя на новородените, заявиха от болничното заведение.


image0 (9K)