„Кокаиновият“ шофьор е карал в Стара Загора в срок на предишна условна присъда

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния Иван А., привлечен като обвиняем за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на кокаин.

На 21.01.2018 г. Иван карал “Мерцедес Е 270“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. При тестване за употреба на наркотични вещества, техническото средство отчело наличие на кокаин.

[ad id=“263680″]

Обвиняемият Иван А. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, в това число и за държане и разпространение на наркотични вещества. Последно е бил освободен условно предсрочно от затвора на 07.02.2017 година. Деянието, извършено от Иван А.  през януари 2018 г., е в срока на условното предсрочно освобождаване.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

[ad id=“225664″]

Взетата спрямо Иван А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)