Кой сега е съюзник на Русия в света?

Неотдавнашното посещение на Патриарх Кирил в България завърши със скандал. Българите, които в мнозинството от хората бяха позитивни за Русия, сега са възмутени от речта на Гундюев/патриарх Кирил-б.р./, който се опита да преподава на българския президент и на целия народ как  да живее.

[ad id=“225664″]

Човек може спокойно да говори за ново постижение на руската международна политика.И българите вече са против Русия.

И така, кой е останал от съюзниците? Китай? Разправяйте ми ги на шапката.

Китай няма съюзници, има само партньори за условия, благоприятни за Китай и където Русия не е сериозен партньор за тях. Освен това Русия е единствената държава в света, която включва територии, които Китай основателно счита за свои.

[ad id=“236993″]

Северна Корея? Е, докато Кремъл им прави доставки на храна и оръжия, да. Но скоро в Русия ще започнат сериозни икономически проблеми и няма да има с какво да се хранят корейските съюзници. Самите руснаци ще имат нужда някой да ги изхранва. Да, и че Пхенян неотдавна започна да се събира със Сеул. Все пак са  един народ.

Беларус? Е, да. Те са по лоялни, но по-скоро неутрални. Така че в конфликтните ситуации на Русия с цивилизования свят Минск няма да участва.Засега Беларус  доставя на братските руски народи селскостопански продукти, заобикаляйки санкциите срещу петрол, газ и други минерали. Но нищо повече.

Централна Азия, Закавказието?  Докато Кремъл изгражда приятелства с пари всичко е ок, но като се изпразни касата  ще свърши и приятелството . Те също така не се нуждаят от конфликти със световната общност.

[ad id=“263680″]

По отношение на Венецуела, Зимбабве и Асад, няма коментар. Страхотни съюзници- няма що.

И така кой сега е стратегически съюзник на Русия? Изглежда Русия е заобиколена само от врагове. Кажи речи всички. Навсякъде врагове. А къде са приятелите?

Превод от руски – Зарата. Източник: http://censoru.net


image0 (9K)