Кой оглави „Да, България“ в Стара Загора

Партия „Да, България“ учреди своя партийна структура в Стара Загора

„Да, България“ вече е част от политическата карта на регион Стара Загора.“ Това обяви на пресконференция днес, 10 юли, Евгени Лишев, член на изпълнителния  съвет на новооткритата структура на партията.

Председател на местната структура е Магдалена Овчарова, адвокат с дългогодишен опит. По устав на партията тя става и автоматично член на Изпълнителния съвет, както и областен Координатор.

За членове на изпълнителния съвет са избрани – Искра Стайкова, Евгени Лишев, Теньо Арабаджиев, Пенка Пеева, Александър Сандев и Стефан Кофов.

[ad id=“226585″]

Новата структура ще се стреми да засили участието на партията в разрешаването на местни проблеми и по този начин да засили живата връзка с хората по места.

„Местната структура ще работи за разрешаването на проблемите в Стара Загора. Ще имаме отворена телефонна линия, на която гражданите ще могат да сигнализират за корупционни практики. Замисляме да има и безплатни правни консултации за граждани и организации.“, обясни Магдалена Овчарова.

Тя акцентира на това, че един от мотивите да се създаде партията, е желанието на млади хора и на разочаровани от политическата дейност до момента, или стояли далеч от нея, да намерят свое политическо семейство.

В следващите два месеца се очаква да бъде създаден шест месечен план за работа, който ще бъде обявен в края на септември.

„Основната ни цел е да извадим управляващите от комфорта, в който управляват, като не търсим абсолютна конфронтация на всяка цена. Ние ще присъстваме на общинските
сесии, ще направим мониторинг на всички обществени поръчки. „Да, България“ е партията, която има най-много юристи и имаме капацитета да го направим абсолютно професионално, с правни анализи, които са неоспорими и няма как да паднат в съда.“, обяви Искра Стайкова-член на изпълнителния  съвет.

[ad id=“225664″]

Партията се финансира със средства, събрани чрез дарения от хората в Стара Загора. „Хората дават средства за една идея и идват в „Да, България“, за да работят за кауза, която те са припознали.“, обясни Евгени Лишев.

От „Да, България“ са отворени за партньорство с всички, които имат приоритети, сходни с тези на партията.


image0 (9K)