Кой мед за какво е полезен

Медът е сред природните продукти с повече от едно полезни свойства. Ако нямате алергия към него, освен като силна храна и подсладител може да го използвате и при лекуването на разнообразни заболявания. При това отделните видове мед подпомагат лечението на различни болести. Ето няколко варианта.

[ad id=“225664″]

1. Липовият мед е особено полезен при простудни заболявания. Освен това се използва в лечението на бъбреците и черния дроб, а помага и за укрепването на сърдечния мускул.

2. Синаповият мед е основен помощник при инфекциозни заболявания на горните дихателни пътища, а в народните рецепти се използва като диуретик.

3. Акациевият мед е особено полезен за здравето на мъжете. С негова помощ могат да се лекуват бъбречни болести и заболявания на пикочните пътища.

4. Ливадният мед е смятан за основният природен продукт срещу микроби и и възпаления. Понякога лекарите го препоръчват срещу безсъние и главоболие. Помага и при често сърцебиене и при болки в стомаха. Детелиновият мед помага при гинекологични заболявания. Освен това насища организма с витамини при умора и слабост на организма.

[ad id=“263680″]

5. Детелиновият мед се приема още и при простуда, защото притежава отхрачващо действие. Слънчогледовият мед е ефективен помощник при невралгии. Укрепва сърцето, помага при лечението на остеохондрози, като същевременно действа благоприятно върху целия организъм.

Източник: БЛИЦ

Информация за времето, пътната обстановка, КАТ, актуални свободни работни места и др. може да видите на zarata.info


image0 (9K)