Кой заслужи любовта на народа

Мая Манолова е най-одобряваният ръководител на държавна институция у нас. Работата на националния Омбудсман е одобрявана от 71% от българите, при това от хора с различна политическа принадлежност. Това показват данните от изследване на Екзакта Рисърч Груп.

Проучването на социологическата агенция е национално представително, проведено в периода 7-13 декември 2017 г. Интервюирани са 1000 пълнолетни българи в 92 населени места чрез пряко интервю по домовете.

Президентът Румен Радев е одобряван от 70% от българите.

В оценките за неговата работа откриваме немалко политически аргументи. Президентът е одобряван от 96% от левите избиратели и от по около 60% от избирателите на другите формации, което го прави влиятелен политик, коментират от „Екзакта“.

54% от българите одобряват работата на Патриарх Неофит. Високообразованите българи, жителите на столицата и на малките градове в страната, както и симпатизиращите на Обединени патриоти по-често от останалите одобряват работата на главата на БПЦ.

За последните шест месеца премиерът Бойко Борисов печели 8% одобрение. През декември положителни оценки за работата му дават 45% от българите. Критично настроените са 48%.

Премиерът получава безусловна подкрепа от избирателите на ГЕРБ – одобряват го 95% от тях. Работата му се приема добре от жители на градовете, от високообразовани и заможни респонденти, както и от хора на възраст между 30 и 60 години.

[ad id=“263680″]

Силно критични към работата на премиера са хора на възраст над 60 години, нискообразовани и бедни респонденти, както и жители на селата, уточняват от социологическата агенция.

Новоизбраният председател на Народното събрание, Цвета Караянчева е одобрявана от 29% от българите.  Неодобрението към нея през декември е 32%.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)