Кой е ЦУЦИ и защо никой не го пипа в аферата „Суджукгейт“?

На 28 юни т.г. бившият кмет на Каварна Цонко Цонев пише на страницата си във Фейсбук:

„За сесията на 4 юли на Общински съвет-Каварна беше предвидена и една докладна, която по процедурни причини не беше включена в дневния ред. Другарката Ставрева предлага да започне процедура по закупуването на пътечката, която се намира пред незавършения хотел на Валентин Николов -Цуци. Това означава, че тотално ще се отреже достъпът до ресторант „Чайка“ и отново ще подарим общинско място на горепосочения господин. Прави чест на председателя на Общинския съвет – Красимир Кръстев, че не допусна тази докладна, внесена извън всякакви срокове. Друг е въпросът, че такова нагло предложение за точка от дневния ред няма място за разглеждане. В един прекрасен ден Цуцито може да поиска да купи и площада пред бар „Корнер“ и да загради и него с бариери. И така до края на света, и така до края на този мандат.

[ad id=“225664″]

Всичко в името на човека, всички знаем кой е човекът. Г-н Цуцев е от ГЕРБ. Даже в негов имот се помещава офиса на ГЕРБ в Каварна, пише Афера.бг.

Веднага след избухването на скандала с бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, удобно отклонен и от премиер, и от прокуратура единствено в посока „суджуците“, казваме „удобно“, защото зад „суджуците“, се крие БЕЗДНА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, първа АФЕРА зададе въпроса кой е парламентарен съветник на въпросния Живко Мартинов и дали все още ползва дадената му специална карта, за да си влиза в парламента, когато си поиска.

Въпросният „парламентарен съветик“ на Живко Мартинов „Суджукът“ е небеизвестният по ширините на крайното северно Черноморие Валентин Николов , с прозвището „Цуци“.

Валентин Николов е бивш виден кадър по тия земи на подземната групировка СИК още от годините на ъндърграунда и близък до другия топ-представител на СИК Румен Николов – Пашата, който пък е авер на премиера Бойко Борисов.

На това място – кратко „лирично отклонение“:

Преди години, когато Борисов е главен секретар на МВР, в разговор с висш кадър на тогавашната НСС /контраразузнаването/ двамата обсъждат едно определено лице. Служителят на НСС казва на главния секретар на МВР Бойко Борисов за лицето, което обсъждат: „Мани го, той е бандит!“,

при което следва знаков отговор на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов: „Не! Той е престъпник, не е бандит. Бандит е Пашата и той ми е приятел“.

Такива ми ти работи за „разликата“ между „престъпник“ и „бандит“.

Въпросният Валентин Николов – Цуци, виден представител на СИК в региона, с капитал натрупан от онези „славни“ години, изкласява до „парламентарен сътрудник“ на ексдепутата Живко Мартинов и го съветва по … „въпросите за околната среда и водите“.

Цуци е собственик на хотелите Роял бей в Иканталъка и Роял ковър в Каварна, стопанисва плажа в Каварна, както и е координатор на ГЕРБ за тази част на китната ни България.

И сега забележете кой е другият парламентарен съветник на „суджука“ Живко Мартинов – тя пък по въпросите на земеделието – Олга Пейчева, която пък е сътрудник в офиса на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев в Добрич.

На това място е добре да бъде припомнена публикацията на АФЕРА, за която естествено прокуратурата остана глуха, и която разкрива преплетките на Емил Радев с Живко Мартинов, респективно с Цуци: „ЕКСКЛУЗИВНО! ЕТО КАКВО ПРИКРИВАТ ЗАД „СУДЖУЦИТЕ“! ТЕЧ НА ИНФО ОТ ДАНС КЪМ ГЕРБ ВИСОКОПОСТАВЕНИ. СПИРАНИ РАЗРАБОТКИ ЗА РЕКЕТ ОТ ИМЕТО НА „МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ“!“

[ad id=“225664″]

Впрочем, „борецът срещу корупцията“ Яне Янев, докато искаше да уволнява Борисов, размахваше сигнали за данъчни афери на Цуци с Живко Мартинов, днес обаче, когато вече и той е под шлифера на Борисов, няма интерес към темата.

Цуци на практика е „тамадата“ в района, участва и в дружеството „Калиакра инвест 1″, собственост на „Калиакра инвест“, което притежава около 340 дка  до самия нос на Калиакра. С него редом е винаги Живко Мартинов, който набързо дадоха на „кучетата“, за да бъдат прикрити зловещите взаимовръзки както в ГЕРБ, така и по висините на държавата.

„Суджука“ Мартинов сега го ползват като емблема на дърварското упражнение: „виждате ли как се борим с корупцията и сред нашите редици“, но никой не пипа и не проверява Цуци например, въпреки че Цуци е истинският „таран“ на Бойко, Цветанов, Емил Радев и прочие в региона.

Както е казал Борисов едно е да си „престъпник“, друго – „бандит“, а когато си  „бандит“ „приятел“… на сянка си – „под чадъра“.

bnews


image0 (9K)