Кой е този Емил Русанов – бунтар, издател, чалгар?

Българи в чужбина за „протеста“ на българи в чужбина: Кой е този Русанов, защо говори от наше име!?

„Емил Русанов не е никакъв журналист, макар че издава в. „Будилникъ“ – издава го по-скоро, за да го използва като платформа за реклама на неговите чалга концерти“, пише българска журналистка  и писател, която живее от 8 години в Англия. Помоли да не се споменава името й, за да не си причинява неприятности с г-н Русанов, който – както за мнозина не е тайна, е доста спорна личност.

Очевидно н. нар. „протест“ тази седмица пред Народното събрание срещу „Борисов 3“ и най-вече системата, е предизвикал вълна от възбуда у много наши сънародници в чужбина – съдейки по писмата, които получаваме: както лични, така и адресирани до ЗАРАТА.

Прелюбопитен е фактът, че повечето от нашите хора в странство държат да останат анонимни, защото…не искат да имат „вземане-даване“ с лицето Емил Русанов, организатора на „бунта“. „Не желая този човек да види, че съм говорила за него – за мен той също прилича на мафията, с която уж се бори“, пише например наша колега журналист, която от 8 години живее в Англия и никога не е крила името си. Сега обаче предпочита да го направи заради евентуални бъдещи неприятности с Русанов.

[ad id=“225664″]

Затова ще си позволим да не цитираме имена, но да опитаме лаконично да изразим мнението на наши сънародници, които лелеят за България и отказват да бъдат идентифицирани с протеста, организиран от Русанов и компания.

Публикуваме два нередактирани откъса от писмата на читатели на ЗАРАТА, живеещи в чужбина, които обобщават казаното от всички:

  • „Нека да ви кажа какво мисля за този протест. Пред мен има доста въпроси, свързани с организацията и парите, нужни за нея. Тези хора не ме представляват мен, живееща в чужбина! Организатор е Емил Русанов, доста съмнителна фигура. Този човек организира концерти на чалга певачките в Лондон. Не е журналист, макар че издава в. „Будилникъ“ – издава го по-скоро, за да го използва като платформа за реклама – на неговите чалга концерти. Добре, да допуснем, че беше супер интелигент, а не този човек с вид на мафиот. И пак не щеше да ме привлече – защото той не е само срещу Бойко Борисов, той е срещу ВСИЧКИ правителства от 1989 насам – били правителства на мафията… Моля моля, те са избрани от народа все пак.“
  • „Не отричам, че често е имало фалшификации, но не може да се сравнява правителство на БСП, на СДС, на царя, на Бойко… Не може всички те да са под един знаменател. Искат протестиращите разпускане на парламента, ВНС, промяна на Конституцията – и чести референдуми – пряка демокрация. Аз лично виждам много подводни камъни при пряката демокрация. Не ми допада този протест, не знам кой е платил за производство на фланелките им и прочие.“

***

Щекотлива или не, но твърде сериозна e тази тема за размисъл, уважаеми читатели. Тема, която тепърва ще бъде все повече и повече на дневен ред.

Пишете ни. Промени предстоят. Кога, как и доколко големи, би трябвало да зависи от нас…


image0 (9K)